Mistä kirjoja halvemmalla?

Vuosien varrella on tullut huomattua kirjahyllyyn kertyneen kohtalaisen määrän kirjoja, mutta mielenkiinto uusien kirjojen hankkimiseen ei ole ainakaan vähentynyt (hämmästyttävää kyllä) vaikka selkeästi tarkemmin nykyään uusia hankintoja mietinkin. Usein saattaa myös olla, että parempi vaihtoehto kirjan ostamiselle olisikin mennä kirjastoon ja lainata se luettavaksi jolloin säästyisi sekä rahoja että hyllytilaa kirjojen säilömiseltä. Mutta aina kirjastosta lainaaminen ei ole vaihtoehto jos tarvitsee kirjaa pidemmäksi ajaksi tai ajattelee sitä keräilykohteena.

Mutta mistä hankkia kirjansa halvemmalla? Vaihtoehtoja löytyy niin verkosta kuin reaalimaailmastakin.

Kannattaa myös muistaa, että usein suomenkieliset kirjat perustuvat englanninkieliseen alkuteokseen, joten jos kielitaitoa hieman löytyy niin alkuperäisen teoksen hankkiminen voi tulla yllättävänkin paljon halvemmaksi kuin suomentajan kautta menneen version myyntihinta. Alkuperäisiä kieliversioita voi (ja kannattaa) kysellä ja etsiä niin paikalisen kirjakaupan kuin nettikauppojenkin kautta. Myös käytettyjä kirjoja myyvät liikkeet kannattaa ottaa huomioon, sillä usein hieman uudempiakin kirjoja saattaa löytyä yksittäisiä kappaleita kerran käytettynä tai jopa uutena (jos kirjan omistajaa ei ole kiinnostanut sitä lukea).

Mitä siis ottaa huomioon kirjoja ostaessaan?

 • Ota selvää onko kirjasta edullisempaa alkukielistä versiota.
 • Ota selvää mistä kirjan saisi hankittua parhaaseen hintaan.
 • Etsi kirjoja käytettynä ja jos ovat hyvässä kunnossa niin harkitse ostavasi, jos hintaero käytetyn ja uuden kirjan välillä on riittävä. Käytettyjä kirjoja voit löytää niin kirpputoreilta kuin antikvariaateistakin.
 • Myös kirjastoista saattaa saada vanhoja kokoelmista poistettuja kirjoja erittäin edulliseen hintaan.

Jotkut saattavat vierastaa käytettyjä kirjoja, mutta kannattaa ajatella asiaa niin, että käytettyjen kirjojen markkinat täydentävät kirjojen levikkiä ja mahdollistaa kauan sitten normaaleista kirjakaupoista kadonneiden kirjojen löytämisen. Lisäksi käytettyjen kirjojen ostamista voisi puolustaa ylimääräisen jätteen vähenemisellä kun kirja päätyykin uudelle lukijalle mahdollisen roskakoriin päätymisen sijasta.

Mutta mistä hankkia kirjoja edullisesti? Oletko myynyt tai lahjoittanut kirjojasi pois? Kerro omat esimerkkisi.

Mainokset

4 kommenttia on “Mistä kirjoja halvemmalla?”

 1. Mari Koo sanoo:

  Antikka.net on mielestäni ollut aika kätevä tapa haeskella vanhempia kirjoja. Ja homma on toiminut hyvin. Piipahtelen myös paikallisissa antikvariaateissa katsahtelemassa, olisiko jotain kiinnostavaa tarjolla.

  Aika vähän tosin ostan kirjoja, etenkään uusina (no, joskus Amazonista tulee tilattua…). Usein tyydyn ihan vain lainailemaan kirjastosta: kovin paljon ei ole sellaisia kirjoja, jotka kokisin tarpeelliseksi omistaa.

 2. Kiitokset vinkistä, tuo mainitsemasi Antikka.net vaikuttaa aika tolkuttoman kätevältä ainakin ensivilkaisun perusteella.

 3. Saara sanoo:

  Jos ei uutuuksia ole etsimässä, niin Kirjatoreilla ei myydä mitään normaalihinnalla, vaan niissä myydään pelkästään kustantajien tarjous- ja poistoeriä. Jyväskylässäkin on muuten sellainen.

 4. Juu, Kirjatori on vanha tuttu, siellä tulee oikeastaan ainakin kerran parissa kuukaudessa käväistyä ohikulkiessa ja välillä jotain kirjoja tulee sieltä ostettuakin. Pitäisi tosin lukeakin ostamansa kirjat loppuun asti…


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s